Torsdag 26/9

v.29
Igår gick jag in i vecka 29. På samma sätt som tiden går oförskämt snabbt så känns det lite halvsegt..
Det är mycket som måste planeras och fixas innan den lille kommer till världen. Alla inköp.. och billigt är det inte. Barnvagn, bilbarnstol, vagga,spjälsäng, babyvårdsprodukter, kläder m.m. Det är sinnessjukt hur mycket pengar man butikerna tjänar på småbarnsföräldrar och nyblivna föräldrar.
Nåväl, vi har haft tur! Vi har ärvt en del saker och det mesta stora sakerna är fixade.
 
Igår var jag på arbetsintervju på Umeå kommun, i vanlig ordning var jag där alldeleeees för tidigt då jag är otroligt dålig på att lokalisera mig och veta var jag ska.
Det gick bra! Bara några timmar efter intervjun ringde de från en arbetsplats och frågade om jag var intresserad av inskolning och jobb. Excellent!
Så till veckan börjar förhoppningsvis ett annat typ av liv. ett liv där jag slipper gå hemma hela dagarna, och faktiskt kan göra någon nytta.
 
 

24 September

v.28 (27.5) 70,0% av graviditeten har passerat. 84 dagar till BF.
 
Föräldrapenning.. paniken och frustrationen som sprider sig i kroppen då man återigen går till försäkringskassan för att få hjälp med föräldrapenning. Och återigen får bekräftat att det enda man får utbetalat som arbetslös och gravid är 4.500kr/mån. Hur tänks det riktigt? Grundbeloppen är katastrofala.. hur ska man ha råd att försörja ett barn som kommer till världen? Bostadsbidrag går ansöka om fr.o.m den dag barnet är fött.. Givetvis ska detta göras.
 
Jag har panikattacker dagarna i ända, ångest och tviveltankar.. hur går man till väga?

Mycket kretsar runt i en 21 årig kvinnas huvud då hon är gravid i vecka 28, bor i en okänd stad och har både hormoner och obearbetade känslor att ta itu med.
 
Godegud, må denna ångest lägga sig snart..
RSS 2.0